NAJNOVIJE VIJESTI AVIOKOMPANIJA
Akcija/novost više nije aktualna.

LUFTHANSA testira uvođenje ležajeva u ekonomskoj klasi na dugim letovima

Kriza uzrokovana pandemijom COVID-19 virusa uzrokovala je silne potrese u zrakoplovnoj industriji. Posljedice korona krize odrazile su se na gotovo sve segmente putovanja zrakoplovom. Također, i sami putnici su osjetili brojne posljedice ove krize. Porast cijena zrakoplovnih karata, brojne redukcije i konstantne promjene redova letenja, kao i brojne mjere uvedene radi zaštite zdravlja putnika, samo su neke od promjena koje su postale svakodnevica putovanja zrakoplovom. No, postoji i niz promjena koje zrakoplovne kompanije nastoje uvesti kako bi što bolje nadomjestili smanjenu potražnju i neiskorištenost kapaciteta zrakoplova.

Jednu od zanimljivih usluga predstavila je u svojoj izvedbi i poznata zrakoplovna kompanija Lufthansa. Naime, Lufthansa je odlučila istražiti postoji li interes putnika za uslugu „lie-flat“.

Unutar svoje „lie-flat“ usluge Lufthansa nudi sljedeće:

  • Putnici u ekonomskoj klasi će uz nadoplatu moći i ležati na dugim letovima.
  • Takozvani „Sleeper's Row“, odnosno red za spavanje stavit će na raspolaganje putniku 3 ili 4 sjedala, naravno ovisno o konfiguraciji sjedala pojedinog tipa zrakoplova.
  • Kako bi udobnost bila još veća putnicima se nude i nadmadrac, jastuk te pokrivač više kvalitete koji je inače ograničen na business class.
  • Uz navedeno, putnici koji se odluče na nadoplatu usluge „lie-flat“ imaju mogućnost i prioritetnog ukrcaja u zrakoplov.

Lufthansa trenutno ovu uslugu nudi po cijeni od 260$, a cijena se odnosi samo na jedan smjer.

„Lie-flat“ uslugu Lufthansa testira na letu Frankfurt – Sao Paulo koji traje po prilici 12 sati. Budući da je cjenovna razlika između ekonomske i business klase izrazito velika, u kompaniji se nadaju kako bi ova usluga mogla motivirati sve one putnike koji bi uz određenu nadoplatu željeli uživati puno veću udobnost i mogućnost odmora na dugom letu.

U slučaju da se ova usluga pokaže uspješnom, odnosno u slučaju dobre potražnje Lufthansa će odlučiti o proširenju ove usluge i na ostale duge letove.

Iako nije prvi put da netko razmišlja o uvođenju mogućnosti ležanja za putnike u ekonomskoj klasi, definitivno će biti zanimljivo vidjeti je li došlo vrijeme i za širu primjenu ovakvih usluga, odnosno jesu li se obrasci ponašanja putnika dodatno promijenili i zbog korona krize. Primjerice, možda i sama činjenica da će na ovaj način putnici imati veću socijalnu distancu prema drugim putnicima biti primamljiva za veliki broj putnika.

Naravno, vrijeme će najbolje pokazati uspješnost ove i sličnih usluga, ono što je sigurno je kako uvođenje ove usluge ne će ići u korist svima onima koji se nakon ukrcaja i snimanja rasporeda sjedenja ostalih vole premještati po zrakoplovu i zauzeti više sjedala za ležanje.


Izvor: croatianaviation.com

15.12.2020.

Najnoviji postovi

Korisni linkovi sa aktualnim informacijama i pravilima ulaska u pojedine zemlje
Putovanja na letovima unutar EU bez maske
Povratak linije Toronto - Zagreb kompanije Air Transat
United Airlines se vraća u Hrvatsku linijom New York - Dubrovnik

Galerija

Najnovija putovanja