NAJNOVIJE VIJESTI AVIOKOMPANIJA
Akcija/novost više nije aktualna.

VAŽNO Zagrebačka ZL omogućila brzo testiranje putnicima za Amsterdam

Zbog novih restrikcija koje je donjela nizozemska vlada a vezane su za ulazak u Nizozemsku, u Zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman od 23. siječnja od 05.00 h moguće je obaviti brzi antigenski test za putnike koji lete za Amsterdam.

Od 23. siječnja za putovanje u Nizozemsku potrebno je imati uz negativni nalaz na COVID-19 (PCR test) i brzi antigenski test koji se mora obaviti na polaznoj točki putovanja ne više od 4 h prije putovanja, te ga nije moguće napraviti u tranzitu u Amsterdamu. Oba nalaza su potrebna i za putnike u tranzitu, koji preko Amsterdama putuju prema nekom drugom odredištu.

Za ostale aerodrome u svijetu potrebno se raspitati na njihovim službenim stranicama.

Link na kojem možete provjeriti ažurirane podatke Nizozemske vlade na kojem su uvjeti putovanja dobro objašnjeni: Coronavirus-checklist for visiting the Netherlands.

Odredbu nizozemske vlade koju KLM kao nacionalni prevozioc te sve druge kompanije koje lete za Nizozemsku moraju provesti možete pronaći na linku: Lockdown measures tightened in response to concerns about new variants of virus.

Lokacija za testiranje u ZL Zagreb nalazi se pored prostora check-ina koji je nekada služio kao VIP salon, na 2. katu putničkog terminala. Testno mjesto biti će otvoreno od 05:00 sati do zatvaranja leta za Amsterdam. Iz zračne luke mole putnike da prije testiranja isprintaju i popune OBRAZAC , te ga ponesu u zračnu luku kako bi se cijeli postupak ubrzao.

Putnici sami plaćaju testiranje na licu mjesta, u gotovini ili kreditnom karticom. Cijena testa iznosi 250,00 kn, a samo testiranje obavlja privatna poliklinika Labplus.

Od navedenog testa izuzeti su samo pomorci koji imaju matrikulu i koji putuju na brod ili s broda.


Izvor: Air France / KLM


25.01.2021.
---------------------------------------

AŽURIRANO 19.02.2021.

Putnici koji tranzitiraju Nizozemsku a kreću iz zemalja koje je Nizozemska vlada proglasila “safe countries“ ne trebaju imati rapid test. Popis zemalja možete pronaći na linku: Safe countries with a low COVID-19 risk | Coronavirus COVID-19 | Government.nl

Napomena: popis zemalja i uvjeti mijenjaju se u skladu sa situacijom s Covidom tako da je uvijek potrebna provjera par dana prije putovanja. 

Link sa lokacijama testiranja po zemljama: KLM FAQ - Travelling by aircraft in the time of coronavirus - KLM.com

--------------------------------------------

AŽURIRANO 15.03.2021. 

Od 16.03.2021. stupaju na snagu nova, blaža pravila za tranzitiranje Nizozemske. Potreban je samo PCR test, ne stariji od 72 sata prije slijetanja u Nizozemsku.

 

As of 16 March 2021, the COVID test policy below will change. The following changes have been announced by the Dutch government:

Transfer passengers who transfer in the Netherlands and continue travelling by aircraft only need to show a NAAT (PCR) test result issued within 72 hours before arrival in Amsterdam. An additional rapid test is no longer necessary for transfer passengers.

 

Više informacija na: Latest flight information - KLM.com

 


Najnoviji postovi

Korisni linkovi sa aktualnim informacijama i pravilima ulaska u pojedine zemlje
Putovanja na letovima unutar EU bez maske
Povratak linije Toronto - Zagreb kompanije Air Transat
United Airlines se vraća u Hrvatsku linijom New York - Dubrovnik

Galerija

Najnovija putovanja