NAJNOVIJE VIJESTI AVIOKOMPANIJA
Akcija/novost više nije aktualna.

AIR TRANSAT otkazao sve letove iz Toronta za Zagreb!

Kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat, ipak je povukao iz prodaje sve najavljene letove na liniji Toronto - Zagreb - Toronto za ovu godinu!

Još u siječnju Air Transat je potvrdio kako planira ponovno uspostaviti liniju između Toronta i Zagreba u predstojećoj ljetnoj sezoni, ostavljajući mogućnost redukcije ili potpunog otkazivanja linije u slučaju da potražnja ne bude zadovoljavajuća. Nažalost, upravo se to i dogodilo dva mjeseca prije prvog najavljenog leta.


Podsjećamo, aviokompanija je uspostavila direktnu liniju između dva grada u lipnju 2016. godine, kontinuirano povećavajući broj tjednih letova iz sezone u sezonu, sve do ljetne sezone 2020. godine kada linija zbog izbijanja globalne pandemije nije prometovala.


Prvi let na ovoj liniji bio je najavljen za 11. svibnja, sve do kraja listopada, s tri leta tjedno u špici ljetne sezone. Na liniju su bili najavljeni zrakoplovi tipa A330-200, a upravo je Air Transat bila jedina kompanija koja je u predstojećem ljetnom redu letenja planirala slati širokotrupne zrakoplove u zagrebačku zračnu luku. Nažalost, nakon odlaska Emiratesa, Korean Aira i Air Canada Rouge, i Air Transat je odlučio učiniti isto i ove godine također ne letjeti prema glavnom gradu Hrvatske.


Time će Hrvatska ovog ljeta biti bez direktne aviolinije s Torontom, a ne tako davne 2019. godine između dva grada bilo je dostupno čak 7 direktnih letova tjedno u ljetnom redu letenja!


Air Transat ostavlja mogućnost povratka u Zagreb sljedećeg ljeta uz novi plan: redovnu liniju dva puta tjedno, bez letova srijedom koji su na ovoj liniji bili dostupni u 2019. godini.


Zagreb je ovime praktički ostao bez long-haul linija na čijem je privlačenju godinama ustrajno radio, a svakako je bitan podatak da u zagrebačkoj zračnoj luci na redovnim linijama ove godine neće biti širokotrupnih zrakoplova poput A330-200, B787-9 Dreamliner, B777-300ER i B767-300ER koji su u ljeto 2019. svakodnevno slijetali u glavni grad Hrvatske.
Izvor: croatianaviation.com
Objavljeno 16.03.2021.

Najnoviji postovi

Korisni linkovi sa aktualnim informacijama i pravilima ulaska u pojedine zemlje
Putovanja na letovima unutar EU bez maske
Povratak linije Toronto - Zagreb kompanije Air Transat
United Airlines se vraća u Hrvatsku linijom New York - Dubrovnik

Galerija

Najnovija putovanja