NAJNOVIJE VIJESTI AVIOKOMPANIJA
Akcija/novost više nije aktualna.

Prošlog vikenda zabilježen veći broj letova prema hrvatskim zračnim lukama

U odnosu na prethodne, hrvatske su zračne luke ovog vikenda zabilježile veći broj međunarodnih linija. Ukupno pet od osam hrvatskih zračnih luka imalo je redovne međunarodne (i domaće) linije ove subote i nedjelje.

Zračni se promet polako oporavlja, kako se bližimo ljetu, tako raste i broj međunarodnih linija prema hrvatskim zračnim lukama. Isto se dogodilo i prošle godine, nakon završetka lockdowna u cijeloj Europi.

Zračna luka Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik u subotu, 24. travnja, imala je ukupno 5 međunarodnih i domaćih linija. Dva let obavila je Croatia Airlines prema Zagrebu, dva leta Lufthansa prema Munchenu i Frankfurtu, te jedan let EasyJeta prema Ženevi.

Ove nedjelje promet je znatno slabiji. Na redovnoj liniji iz Madrida u Dubrovnik je sletjela španjolska Iberia, a ostala dva leta obavila je Croatia Airlines iz Zagreba.
Zračna luka Pula

Pulska je zračna luka ovog vikenda imala skroman promet, no valja istaknuti kako je s prometom započela prva međunarodna linija u ovoj sezoni iz Moskve koju smo ranije i najavili (više o tome OVDJE).

Iz Moskve je prvim letom doputovalo čak 159 putnika. Na liniji je prometovao zrakoplov tipa A320NEO sa 164 sjedala pa je popunjenost putničke kabine (load factor) iznosila visokih 96%


Ove subote i nedjelje Pula je imala i redovnu domaću liniju prema Zadru odnosno Zagrebu s hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom, Croatia Airlinesom.
Zračna luka Split

Splitska je zračna luka imala najprometniji vikend na obali. Dva leta prema Splitu ove su subote imale sljedeće kompanije: EasyJet iz Basela i Ženeve, Eurowings iz Stuttgarta i Dusseldorfa, Croatia Airlines iz Frankfurta i Zagreba, Lufthansa iz Munchena i Frankfurta, dok je KLM obavio jedan let na liniji iz Amsterdama s većim zrakoplovom tipa B737-700. Na liniji Lufthanse iz Frankfurta prometovao je zrakoplov tipa A319.
Promet je ove nedjelje bio slabiji i u Splitu. Od sedam najavljenih letova čak šest je obavila Croatia Airlines; prema Zagrebu, Frankfurtu, Osijeku i Rimu. KLM je i ove nedjelje prometovao između Amsterdama i Splita sa zrakoplovom tipa E175.
Zračna luka Zagreb

Zagrebačka je zračna luka najprometnija i ovog vikenda. U subotu je Zagreb imao 14 dolazaka zrakoplova, od toga su čak četiri leta bila iz Frankfurta te tri iz Amsterdama. Osim Croatia Airlinesa, prema Zagrebu su letjeli i Qatar Airways, Air France, KLM i Lufthansa.

Za razliku od ostalih zračnih luka u Hrvatskoj, Zagreb je u nedjelju imao više letova u odnosu na subotu, čak 22 dolaska na domaćim i međunarodnim linijama. Četiri dolaska bila su iz Frankfurta (Croatia Airlines i Lufthansa) te tri iz Amsterdama (Croatia Airlines i KLM). Zagreb je bio povezan i sa Beogradom (Air Serbia), Bečom (Austrian Airlines), Kijevom (Windrose), Parizom (Air France) i Istanbulom (Turkish Airlines). Croatia Airlines je prometovala prema Brusselsu, Kopenhagenu, Beču, Parizu, Sarajevu i Zurichu te je po broju letova ovog vikenda bila dominantan avioprijevoznik u zagrebačkoj zračnoj luci.
Zračna luka Zadar

Zračna luka Zadar ove subote i nedjelje bila je povezana s Pulom i Zagrebom domaćim letovima Croatia Airlinesa, a u subotu je u Zadar sletio i LuxAir na redovnoj liniji iz Luxembourga koja je u prometu od prošlog vikenda.
Ostale tri hrvatske zračne luke, Osijek, Rijeka i Brač, ovog vikenda nisu imale redovnih međunarodnih linija.
Izvor: croatianaviation.com
Objavljeno 27.04.2021.

Najnoviji postovi

Korisni linkovi sa aktualnim informacijama i pravilima ulaska u pojedine zemlje
Putovanja na letovima unutar EU bez maske
Povratak linije Toronto - Zagreb kompanije Air Transat
United Airlines se vraća u Hrvatsku linijom New York - Dubrovnik

Galerija

Najnovija putovanja