NAJNOVIJE VIJESTI AVIOKOMPANIJA
Akcija/novost više nije aktualna.

AEGEAN ovog ljeta neće prometovati između Atene i Zagreba

Grčka nacionalna aviokompanija, Aegean Airlines, povukla je iz prodaje sve karte na direktnoj redovnoj liniji između Atene i Zagreba za ovu ljetnu sezonu.

Iako je sredinom siječnja ove godine kompanija najavila ponovno uvođenje redovnih linija iz Atene prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, u međuvremenu je došlo do operativnih promjena.

Kako smo ranije najavili, linija prema Splitu je otkazana, dok su prvi letovi prema Zagrebu i Dubrovniku bili najavljeni za svibanj. Kompanija je sada dodatno reducirala svoju mrežu odredišta za ljetnu sezonu te u njoj više nema Zagreba.

Aegean Airlines pokrenuo je redovnu liniju između Atene i Zagreba u svibnju 2018. godine te ja na njoj prometovao tri puta tjedno sa zrakoplovima tipa DashQ400. Linija je prometovala i u zimskom redu letenja, no reducirano, uz kratku pauzu u siječnju i veljači 2019. godine. 

Kompanija je koncem 2019. godine objavila kako će u ljetnoj sezoni 2020. uvesti veće zrakoplove na liniji prema Zagrebu (zrakoplovi tipa A319 i A320) no to se zbog globalne pandemije nije dogodilo te je linija suspendirana. Iako se prema najavama kompanije očekivalo da će u ljeto ove godine Aegean prometovati prema Zagrebu, prema posljednjim informacijama to se neće dogoditi, a šanse da se linija obnovi u zimskom redu letenja ove godine gotovo da i ne postoje.

Jedino odredište grčkog nacionalnog avioprijevoznika ovog ljeta u Hrvatskoj jest Dubrovnik, prema kojem bi zrakoplovi Aegean Airlinesa trebali prometovati od 19. lipnja, u početku dva puta tjedno, utorkom i subotom.

Zagreb ostaje povezan s Atenom redovnom linijom Croatia Airlinesa (sa zaustavljanjem u Dubrovniku) koja bi s prometovanjem trebala započeti u četvrtak, 01. srpnja. Letovi na ovoj liniji u najavi su tri puta tjedno; utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a karte su u prodaji na službenoj web stranici Croatia Airlinesa.


Izvor: croatianaviation.com

Objavljeno 14.05.2021.


Najnoviji postovi

Korisni linkovi sa aktualnim informacijama i pravilima ulaska u pojedine zemlje
Putovanja na letovima unutar EU bez maske
Povratak linije Toronto - Zagreb kompanije Air Transat
United Airlines se vraća u Hrvatsku linijom New York - Dubrovnik

Galerija

Najnovija putovanja