NAJNOVIJE VIJESTI AVIOKOMPANIJA

Povratak linije Toronto - Zagreb kompanije Air Transat

Kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat, od 08. svibnja 2022. ponovno povezuje Toronto i Zagreb redovnom sezonskom linijom.

U svibnju je najavljen jedan let tjedno s polaskom iz Zagreba za Toronto svake nedjelje, a već od lipnja najavljena su dva leta tjedno, dodatno i srijedom.

Linija bi u prometu trebala biti do kraja listopada 30.10.

To je ujedno jedina potvrđena prekooceanska linija prema zagrebačkoj zračnoj luci u ovoj ljetnoj sezoni, kao i jedina linija na kojoj su najavljeni širokotrupni zrakoplovi.

Podsjećamo, Air Transat je redovnu sezonsku liniju uveo još u lipnju 2016. godine, a broj tjednih rotacija se postepeno povećavao, u ljeto 2019. godine na liniji su bila dostupna tri leta tjedno. Iste godine prometovala je i tvrtka kćerka kanadskog nacionalnog avioprijevoznika, Air Canada Rouge četiri puta tjedno, pa je između Zagreba i Toronta u špici ljetne sezone bilo dostupno čak 7 letova tjedno.

Nakon izbijanja globalne pandemije Air Canada Rouge je umirovila sve širokotrupne zrakoplove i ukinula liniju prema Zagrebu.

Air Transat je planirao povratak u Zagreb još 2020. godine, no zbog niske potražnje i putničkih restrikcija to se nije dogodilo, kao ni u ljeto 2021. godine.

Povratak Air Transata u Zagreb svakako je pozitivna vijest za samu zračnu luku koja je prije izbijanja globalne pandemije imala više linija sa širokotrupnim zrakoplova. Prosječno trajanje direktnog leta između Toronta i Zagreba iznosi 9 sati i 20 minuta.


Izvor: Croatian Aviation


Objavljeno: 19.05.2022.

Najnoviji postovi

Korisni linkovi sa aktualnim informacijama i pravilima ulaska u pojedine zemlje
Putovanja na letovima unutar EU bez maske
Povratak linije Toronto - Zagreb kompanije Air Transat
United Airlines se vraća u Hrvatsku linijom New York - Dubrovnik

Galerija

Najnovija putovanja