NAJNOVIJE VIJESTI AVIOKOMPANIJA

AIR SERBIA planira povećati broj letova Beograd - Zagreb


Air Serbia ove zime planira značajno povećati broj rotacija na nizu međunarodnih linija iz svog glavnog sjedišta u Beogradu, između ostalih, veći broj tjednih letova najavljen je i prema zračnoj luci Zagreb.

Prije izbijanja globalne pandemije, Air Serbia je u zimskom redu letenja između Beograda i Zagreba prometovala 10 puta tjedno, dok je ove zime, u razdoblju od kraja listopada od kraja ožujka, planirano čak 11 tjednih letova na ovoj liniji. U posljednje dvije zime broj rotacija je varirao zbog utjecaja pandemije i lockdowna u Europi, no broj tjednih letova nije bio veći od 8.

Osim lokalnih putnika na ovoj liniji, Air Serbia računa i na putnike koji će preko Beograda putovati prema drugim odredištima ovog prijevoznika u Europi i svijetu. Naime, uz niz europskih odredišta, Air Serbia redovno prometuje na liniji između Beograda i New Yorka, a ove bi zime kompanija trebala uvesti još dvije long-haul linije, prema kineskom Tianjinu i Havani.

U ljetnom redu letenja Air Serbia prometuje prema nizu odredišta u Hrvatskoj. Uz Zagreb, u prometu su i redovne linije prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Na letovima prema Zagrebu srbijanski će avioprijevoznik koristiti zrakoplove tipa ATR72 koji kod Air Srbije imaju kapacitet od 66 do 72 sjedala.


Izvor: Croatian Aviation

Datum objave: 10.10.2022.


Najnoviji postovi

Korisni linkovi sa aktualnim informacijama i pravilima ulaska u pojedine zemlje
Putovanja na letovima unutar EU bez maske
Povratak linije Toronto - Zagreb kompanije Air Transat
United Airlines se vraća u Hrvatsku linijom New York - Dubrovnik

Galerija

Najnovija putovanja