NAJNOVIJE VIJESTI AVIOKOMPANIJA

Nove direktne linije Croatia airlinesa iz Zagreba i Splita!


Croatia Airlines je na turističkom sajmu ITB u Berlinu predstavila nove međunarodne linije i ovogodišnji ljetni red letenja.

Novi međunarodne direktne linije sa polaskom iz Zagreba  za Berlin, Tiranu i Stockholm, te iz Splita za Istanbul.

Najavljen je slijedeći raspored letova:
  • Zagreb – Tirana dvaput na tjedan – petkom i nedjeljom, a putnicima su na raspolaganju povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 139 eura*.
  • Zagreb – Berlin triput na tjedan – utorkom, petkom i nedjeljom, a povratne zrakoplovne karte dostupne su po cijeni već od 149 eura*.
  • Zagreb – Stockholm  triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a povratne zrakoplovne karte mogu se kupiti po cijeni već od 159 eura*.
  • Split – Istanbul triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i subotom. Putnicima na ovoj liniji dostupne su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 179 eura*.
*cijene ne uključuju TSC (agencijsku naknadu izdavanja aviokarte)

Croatia Airlinesa će tokom ovogodišnje turističke sezone povezivat glavni grad Zagreb s 18 međunarodnih odredišta: Amsterdamom, Atenom (via Dubrovnik), Barcelonom, Bečom, Berlinom, Bruxellesom, Kopenhagenom, Frankfurtom, Londonom (Heathrow), Mostarom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split i via Dubrovnik), Sarajevom, Skopljem, Stockholmom, Tiranom i Zürichom.

Ponovno su planirani i sezonski letovi Split – Oslo i Split – Skoplje koji su uvedeni lani, tako da će Croatia Airlinesa tijekom ove sezone povezivati ZL Split s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke – Amsterdamom, Atenom, Bečom, Berlinom, Bukureštom, Dublinom, Düsseldorfom, Frankfurtom, Istanbulom, Kopenhagenom, Londonom (ZL Gatwick i ZL Heathrow), Lyonom, Milanom, Münchenom, Oslom, Parizom, Pragom, Rimom, Skopljem, Stockholmom i Zürichom.

Iz Dubrovnika su planirani izravni međunarodni letovi u sedam europskih metropola – Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Prag, Rim i Zürich, a u domaćem prometu u Zagreb i Osijek.

Nastavljaju se cjelogodišnji letovi Rijeka – München i Osijek – München.

Osim širenja međunarodne mreže letova, Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi u 7 hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Osijek, Bol na Braču).

Letovi na pojedinim sezonskim linijama početi će već potkraj ožujka i obavljat će se sve do listopada 2024., čime će nacionalni avioprijevoznik dodatno pridonijeti produljenju turističke sezone u Hrvatskoj.

NOVI ZRAKOPLOV

Croatia Airlines sredinom ove godine očekuje isporuku prvoga novog zrakoplova A220, čime počinje obnova cjelokupne flote novim i tehnološki naprednijim zrakoplovima u tržišnom segmentu od 100 do 150 sjedala. Osim letenja u novim i tišim zrakoplovima, na raspolaganju će im biti i druge pogodnosti tijekom leta, kao što su pristup internetu, punjači za mobitel (USB A i USB C) u svakom sjedalu i komfornija putnička kabina.


Izvor: PUTOHOLIČARI

Objavljeno 08.03.2024.

Najnoviji postovi

Korisni linkovi sa aktualnim informacijama i pravilima ulaska u pojedine zemlje
Putovanja na letovima unutar EU bez maske
Povratak linije Toronto - Zagreb kompanije Air Transat
United Airlines se vraća u Hrvatsku linijom New York - Dubrovnik

Galerija

Najnovija putovanja